Novosti

Konačne rang liste za smještaj studenata u Studentski dom “Leopold” za akad. god. 2019/2020

Konačne rang liste za smještaj studenata u Studentski dom “Leopold” za akad. god. 2019/2020. (29.10.2019.)

Konačna rang-lista – 1. i više godine

Konačna rang-lista – brucoši

Odluka o prigovoru – I. Ćulinović

 

Privremene rang liste za smještaj studenata u Studentski dom “Leopold” za akad. god. 2019/2020. (24.10.2019.)

Privremena rang lista – brucoši

Privremena rang lista – prva i više godine studija

Obavijest o useljenju i konačne rang liste za smještaj studenata u Studentski dom “Leopold” za akad. god. 2019/2020.

Useljenje u Studentski dom odvijat će se u terminu od 9 do 13 sati:

  1. i 25. rujna 2019. godine – za BRUCOŠE,
  2. i 27. rujna 2019. godine – za STUDENTE PRVE I VIŠIH GODINA STUDIJA.

Studenti su do useljenja dužni obaviti liječnički pregled kod svog liječnika opće prakse (Svrha smještaja u Studentski dom) te donijeti dokaz o navedenom prilikom useljenja. Prilikom useljenja studenti su dužni predočiti osobnu iskaznicu te zadužuju kartice (ključeve) i cjelokupni inventar sobe.

 

Konačne rang liste za smještaj studenata u Studentski dom “Leopold” za akad. god. 2019/2020. (17.9.2019.)

Konačna rang lista – Smještaj u Studentskom domu Leopold za akad. god. 2019/2020.

Konačna rang lista – Smještaj u Studentskom domu Leopold za akad. god. 2019/2020. – Brucoši

 

Privremene rang liste za smještaj studenata u Studentski dom “Leopold” za akad. god. 2019/2020. (6.9.2019.)

Privremena rang lista – Smještaj u studentskom domu Leopold za akad. god. 2019/2020.

Privremena rang lista – Smještaj u studentskom domu Leopold za akad. god. 2019/2020. – Brucoši

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u posjetu Studentskom domu “Leopold”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je u posjetu Vukovaru, gdje je sudjelovao na obilježavanju Dana Grada Vukovara, te je posjetio Studentski dom “Leopold” i razgovarao sa studentima i djelatnicima Veleučilišta “Lavoslav Ružička” u Vukovaru. Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bila je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

 

Welcome week za dolazne studente iz Finske!

U subotu, 2. ožujka 2019., preko Erasmus+ programa, u Vukovar je stiglo troje dolaznih studenata s partnerske ustanove TMAK iz Finske koji će boraviti kod nas tijekom ljetnog semestra akademske 2018./2019. godine. Tim povodom Veleučilište je organiziralo tjedan dobrodošlice.

U Studentskom domu „Leopold“, u kojem će studenti boraviti naredna tri mjeseca, organiziran im je doček dobrodošlice. Dolazne studente dočekao je tim domaćina: predstavnici Studentskog zbora, izabrani VEVU Student Buddy-ji i predstavnica Centra za studenski standard, dr. sc. Mirjana Nedović, v. pred. koja im se obratila s riječima dobrodošlice. U ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine na Veleučilištu je studentima organiziran dan dobrodošlice. Studente je dočekala Erasmus koordinatorica Veleučilišta, Karolina Novinc, struč. spec. oec. koja im je zaželjela dobrodošlicu te im uputila potrebne informacije vezane za provedbu mobilnosti. U utorak su se  studenti susreli sa Supervizorom stručne prakse na VEVU Vesnom Šeper, Master in Sports Medicine and Physicotherapy, v. pred. koja će studentima dati osnovne informacije o provedbi prakse i konzultacijama te ih uputiti na praksu. Upoznat će se s mentorom prakse Opće Bolnice Vukovar gdje će izvršavati svoje praktične zadatke.

 

Dolazni i domaći studenti nedjelju su zajednički proveli u obilasku Vukovara.

Dolaznim studentima želimo uspješan i ugodan boravak na Veleučilištu i Vukovaru!

„Tervetuloa opiskelijat“

Otvoren studentski dom „Leopold“

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zajedno s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac, gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom, predsjednicom studentskog zbora Ivanom Antunović i dekanom Željkom Sudarićem svečano je otvorila novoizgrađeni Studentski dom „Leopold” u Vukovaru.

Izgradnja i opremanje Studentskog doma vrijednosti 23 milijuna kuna financirani su sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a kapaciteta je 108 ležaja u 58 soba opremljenih klimatizacijskim uređajima, mini kuhinjom, televizorom, internetom te svaka sadrži radni prostor i kupaonicu. Dvije dvokrevetne sobe prilagođene su potrebama osoba s invaliditetom. U Studentskom domu ‘Leopold’ nalazi se i informatički kabinet, odnosno učionica opremljena računalima, pisačem i internetskim pristupom, a na raspolaganju je i zajednički dnevni boravak za druženje, praonica te glačaonica rublja opremljena profesionalnim perilicama i sušilicama, kao i uređaji za glačanje. Na krovu zgrade smještena je solarna elektrana, čime se osigurava korištenje obnovljivih izvora energije, a istovremeno se doprinosi zaštiti okoliša.

Otvorenju studentskog doma nazočni su bili studenti i djelatnici Veleučilišta, te brojni državni, regionalni i lokalni uzvanici.

U nastavku se nalaze samo neki od članaka o otvorenju doma.

https://mzo.hr/hr/vukovar-dobio-studentski-dom-leopold

http://www.vukovar.hr/vijesti/sve-vijesti/upravni-odjeli/287-upravni-odjel-za-drustvene-djelatnosti/12991-otvoren-studentski-dom-leopold

http://www.hrv.hr/vijesti/vijesti/item/15004-u-vukovaru-otvoren-prvi-studentski-dom

https://lokalni.vecernji.hr/zupanije/studente-cekaju-klimatizirane-sobe-dnevni-boravak-elektricni-bicikli-11788

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-vukovaru-otvoren-studentski-dom-vrijedan-23-milijuna-kuna/2042202.aspx

https://vijesti.hrt.hr/472240/u-vukovaru-otvoren-moderni-studentski-dom

 

Otvorenje doma – galerija