Novosti

Welcome week za dolazne studente iz Finske!

U subotu, 2. ožujka 2019., preko Erasmus+ programa, u Vukovar je stiglo troje dolaznih studenata s partnerske ustanove TMAK iz Finske koji će boraviti kod nas tijekom ljetnog semestra akademske 2018./2019. godine. Tim povodom Veleučilište je organiziralo tjedan dobrodošlice.

U Studentskom domu „Leopold“, u kojem će studenti boraviti naredna tri mjeseca, organiziran im je doček dobrodošlice. Dolazne studente dočekao je tim domaćina: predstavnici Studentskog zbora, izabrani VEVU Student Buddy-ji i predstavnica Centra za studenski standard, dr. sc. Mirjana Nedović, v. pred. koja im se obratila s riječima dobrodošlice. U ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine na Veleučilištu je studentima organiziran dan dobrodošlice. Studente je dočekala Erasmus koordinatorica Veleučilišta, Karolina Novinc, struč. spec. oec. koja im je zaželjela dobrodošlicu te im uputila potrebne informacije vezane za provedbu mobilnosti. U utorak su se  studenti susreli sa Supervizorom stručne prakse na VEVU Vesnom Šeper, Master in Sports Medicine and Physicotherapy, v. pred. koja će studentima dati osnovne informacije o provedbi prakse i konzultacijama te ih uputiti na praksu. Upoznat će se s mentorom prakse Opće Bolnice Vukovar gdje će izvršavati svoje praktične zadatke.

 

Dolazni i domaći studenti nedjelju su zajednički proveli u obilasku Vukovara.

Dolaznim studentima želimo uspješan i ugodan boravak na Veleučilištu i Vukovaru!

„Tervetuloa opiskelijat“

Otvoren studentski dom „Leopold“

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zajedno s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac, gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom, predsjednicom studentskog zbora Ivanom Antunović i dekanom Željkom Sudarićem svečano je otvorila novoizgrađeni Studentski dom „Leopold” u Vukovaru.

Izgradnja i opremanje Studentskog doma vrijednosti 23 milijuna kuna financirani su sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a kapaciteta je 108 ležaja u 58 soba opremljenih klimatizacijskim uređajima, mini kuhinjom, televizorom, internetom te svaka sadrži radni prostor i kupaonicu. Dvije dvokrevetne sobe prilagođene su potrebama osoba s invaliditetom. U Studentskom domu ‘Leopold’ nalazi se i informatički kabinet, odnosno učionica opremljena računalima, pisačem i internetskim pristupom, a na raspolaganju je i zajednički dnevni boravak za druženje, praonica te glačaonica rublja opremljena profesionalnim perilicama i sušilicama, kao i uređaji za glačanje. Na krovu zgrade smještena je solarna elektrana, čime se osigurava korištenje obnovljivih izvora energije, a istovremeno se doprinosi zaštiti okoliša.

Otvorenju studentskog doma nazočni su bili studenti i djelatnici Veleučilišta, te brojni državni, regionalni i lokalni uzvanici.

U nastavku se nalaze samo neki od članaka o otvorenju doma.

https://mzo.hr/hr/vukovar-dobio-studentski-dom-leopold

http://www.vukovar.hr/vijesti/sve-vijesti/upravni-odjeli/287-upravni-odjel-za-drustvene-djelatnosti/12991-otvoren-studentski-dom-leopold

http://www.hrv.hr/vijesti/vijesti/item/15004-u-vukovaru-otvoren-prvi-studentski-dom

https://lokalni.vecernji.hr/zupanije/studente-cekaju-klimatizirane-sobe-dnevni-boravak-elektricni-bicikli-11788

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-vukovaru-otvoren-studentski-dom-vrijedan-23-milijuna-kuna/2042202.aspx

https://vijesti.hrt.hr/472240/u-vukovaru-otvoren-moderni-studentski-dom

 

Otvorenje doma – galerija

Svečanost otvaranja Studentskog doma „Leopold“

Svečanost otvaranja Studentskog doma „Leopold“ održat će se u utorak, 13. studenog 2018. godine, s početkom u 12.00 sati u Mirogojskoj ulici br. 18. u Vukovaru. Izgradnja Studentskog dom „Leopold“ sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Na svečanom otvaranju studentskog doma očekuju se uzvanici i gosti s državne i lokalne razine, predstavnici akademske zajednice, zaposlenici i studenti Veleučilišta te brojni drugi.

 

Obavijest studentima koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom domu „Leopold“ prema konačnoj rang listi

 Useljenje u studentski dom „Leopold“  u Vukovaru za studente koji su ostvarili pravo na smještaj odvijat će se 5. studenoga 2018. godine (ponedjeljak) od 09:00 – 15:00 sati.

Studenti koji ne usele  u navedeno vrijeme, niti ne opravdaju nedolazak, smatrat će se da odustaju od smještaja u studentski dom „Leopold“ u Vukovaru.

Studeni su do useljenja dužni obaviti liječnički pregled kod svog liječnika opće prakse (svrha: smještaj u studentski dom) i donijeti dokaz o navedenom najkasnije prilikom useljenja.

Useljenje će se provesti u skladu s Pravilnikom o ostvarivanju i korištenju prava na smještaj u studentskom domu te Pravilnika o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskom domu „Leopold“ u Vukovaru.

Prilikom useljenja, studenti su dužni predočiti osobnu iskaznicu.

Konačna rang lista – brucoši

Konačna rang lista – prva i više godine

Završna konferencija projekta

Završna konferencija projekta „Izgradnja studentskog doma u Vukovaru“ održana je 28. rujna 2018. god. u prostorijama Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. Bila je ovo prigoda za prisjećanje na cjelokupni postupak provedbe projekta izgradnje studentskog doma kao i za predstavljanje ostvarenih rezultata. Ključne elemente provedbe projekta predstavili su voditelj projekta doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof. v. š, te član projektnog tima dr. sc. Slobodan Stojanović, prof. v. š.

Prigodnim govorima sudionicima konferencije obratili su se doc. dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić, v. d. pročelnice upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije, Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, Emina Kovač, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA iz Virovitice, Maja Vinski, voditeljica projekata iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), Ivica Crnković, financijski direktor poduzeća Projektgradnja d.o.o. (glavni izvođač radova na objektu studentskog doma), Darko Ojvan, direktor poduzeća Respect-ing d.o.o. (vršitelj stručnog nadzora gradnje) te Adriana Roša, studentica Upravnog odjela i predstavnica Studentskog zbora Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. Osim navedenih, konferenciji su nazočili i predstavnici drugih subjekata koji su sudjelovali u provedbi projekta, zaposlenici i studenti Veleučilišta te brojni drugi.

 

 

Završna konferencija 28.09.2018 – poziv

Završna konferencija 28.09.2018 – prezentacija

Završna konferencija 28.09.2018 – galerija

 

Dan otvorenih vrata

Pozivaju se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru i svi zainteresirani građani na Dan otvorenih vrata novoizgrađenog Studentskog doma „Leopold“ u Vukovaru

Dan otvorenih vrata održat će se u utorak, 18. rujna 2018. godine, od 11,00 do 16,00 sati.

Poziv na Dan otvorenih vrata nalazi se u prilogu.

 

Galerija – Dan otvorenih vrata

Uskoro otvaranje studentskog doma „Leopold“ u Vukovaru

Radovi na izgradnji i opremanju studentskog doma „Leopold“ u Vukovaru nalaze se u završnoj fazi. U tijeku su radovi na unutarnjem uređenju studentskog doma koji obuhvaćaju ugradnju i montiranje namještaja, opremanje informatičkog kabineta, praonice i glačaonice rublja te zajedničkih i uredskih prostorija.

U okviru projektnih aktivnosti, tijekom mjeseca rujna, održat će se Dan otvorenih vrata na kojem će se zainteresiranim studentima i građanima predstaviti objekt studentskog doma kao i završna konferencija projekta te svečanost otvaranja studentskog doma „Leopold“ u Vukovaru.

Javni natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj u studentskom domu u ak. god. 2018./2019. bit će raspisan koncem rujna.

Projekt izgradnje studentskog doma u Vukovaru prijavljen je kao projektni prijedlog za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru poziva „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ u Operativnom programu „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020“. Studentski dom se nalazi na lokaciji Mirogojska ulica 18, etažnosti P+2, ukupne brutto površine 2.300 m2. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ciljna skupina projekta su redoviti studenti Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru koji imaju prebivalište izvan grada Vukovara. Studentski dom ima kapacitet 108 ležajeva raspoređenih u 58 soba. Dvije smještajne jedinice predviđene su za osobe s invaliditetom. Za studente koji se nalaze u nepovoljnom položaju predviđeno je minimalno 80 ležajeva u studentskom domu.